Content marketing is het proces waarbij de informatie op uw website permanent actueel wordt gehouden en uitgebreid wordt. Voor B2B bedrijven, die vaak een complexe boodschap over te brengen hebben, biedt deze techniek dan ook heel wat voordelen.

Vanzelfsprekend is de corporate website hierin het centrale punt. Maar ook andere relevante media zijn hierbij van belang, denken we maar aan vaktijdschriften- en sites, e-mailcampagnes, e-newsletters en social media.

Het komt er dus op aan om de eigenschappen van uw producten of diensten te vertalen in overtuigende voordelen die relevant zijn voor de verschillende beslissingsnemers die betrokken zijn bij de aankoop.

De voordelen zijn voor de hand liggend:

  • Met een doordachte content marketingstrategie groeit uw bedrijf uit tot een referentie (thought leader) binnen zijn sector en blijft u Top of Mind bij uw klanten.
  • Door het regelmatig publiceren van relevante inhoud zal uw website beter gaan presteren in de natuurlijke zoekresultaten van Google en zullen prospecten u steeds makkelijker vinden.

Vaak wordt content marketing voorgesteld als goedkoop en gemakkelijk. Maar naar onze mening strookt dit niet helemaal met de waarheid.

Content marketing gaat veel verder dan een eenmalige brainstorming rond zoekwoorden die de basis vormt voor de SEO van uw website.

Wij zijn er van overtuigd dat in heel wat technologiebedrijven massa’s knowhow aanwezig is. Maar we stellen steeds vaker vast dat het exploiteren van deze knowhow via doelgerichte marketing en communicatie vaak ondermaats blijft. Informatie die nodig is om nieuwe of bestaande klanten te overtuigen blijft als het ware in de kast zitten.

Ten tweede stellen we vast dat heel wat ondernemingen overtuigd zijn van het belang van content marketing en zien we dat er heel enthousiast mee gestart wordt. Meestal nadat men een nieuwe website gelanceerd heeft. Maar nadien valt alles stil. Nochtans is content marketing een proces dat pas rendeert op langere termijn.

De oorzaken van dit falen zijn vaak dezelfde:

  • De informatieleveranciers binnen het bedrijf zijn meestal de mensen met de drukste agenda’s.
  • Alle relevante informatie werd in 1 keer gepubliceerd.
  • Er is niemand aanwezig die actief bezig is met content marketing en het proces aanstuurt.
  • Het is te moeilijk of omslachtig om nieuwe informatie te publiceren op de website.
  • Er werd geen aandacht geschonken aan actieve „content” planning.

En dat is waar wij bij Blue Matters het verschil willen maken.

  • Heel concreet ontwikkelen wij gebruiksvriendelijke CMS-websites die toelaten om nieuwe informatie gemakkelijk en SEO-geoptimaliseerd te publiceren.
  • Denken wij na over nieuwe invalshoeken en acties.
  • Gaan we actief op zoek naar relevante onderwerpen en informatieleveranciers,…

Content marketing gaat immers veel verder dan copywriten. Wij gaan daarom ook in uw onderneming actief op zoek naar kennis, argumenten, producten, etc… die we kunnen gebruiken om prospecten en klanten te overtuigen. Met andere woorden : we koppelen de inhoud rechtstreeks aan doelgerichte actie.

Vanzelfsprekend is dit niet zo eenvoudig en moeten ook wij een leercurve doorlopen.

Het veronderstelt dat wij uw onderneming en de sector waarin in u actief bent, door en door leren kennen. Dat we mee zijn met de laatste trends en inzichten en dat we ons het vakjargon eigen maken.

Effectieve content marketing vraagt van ons een hoge betrokkenheid. Wij willen uw product-markt-combinatie letterlijk in de vingers krijgen. Wij willen inzien waarin uw onderneming zich onderscheidt van de concurrentie.

Daarom voorzien wij in onze coaching steeds ruimte om ons te blijven informeren over uw sector, wat er leeft in uw onderneming.

Blijven wij op zoek gaan naar opportuniteiten binnen in uw onderneming om materiaal en argumenten te vinden die helpen verkopen.

Tenslotte willen we bij Blue Matters een actieve partner zijn van uw onderneming die concrete toegevoegde waarde biedt.

Biedt Blue Matters een antwoord op één van uw vragen? 
Contacteer ons dan voor een eerste vrijblijvende kennismaking.

WE MAKEN GRAAG KENNIS. CONTACTEER ONS GERUST.

Contact us

How can we help you?

Not readable? Change text. captcha txt